BALIKESİR / BİGADİÇ - 75. Yıl Eti Holding İlkokulu

75.YIL ETİ HOLDİNG İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz Balıkesir İli Bigadiç İlçesi Kuyu Mahallesi Kızan Sokak No:2 adresinde 1999 yılında Bigadiç Eti Holding İşletmeleri tarafından yaptırılmıştır.

Okulumuzun inşaatına Cumhuriyetin ilanının 75. yılında başlandığından ve Eti Holding tarafından finansmanının sağlanması nedeniyle ismi 75. Yıl Eti Holding olarak verilmiştir.

Okulumuz taşıma merkezi gündüzlü bir okuldur. Babaköy, Balatlı, Çekirdekli, Durasılar, Yörücekler ve Kayalıdere köylerinden öğrenci taşınmakta olup Bigadiç merkez öğrencileri ile birlikte öğrencilerimize hizmet vermektedir.

1999 yılında eğitim öğretime başlayan ve 2012 yılına kadar İlköğretim (1-8. Sınıflar) olarak devam eden Okulumuz, daha sonra okul dönüşümleri nedeniyle İlkokul (1-4. Sınıflar) olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda 1 şube Hafif Zihinsel Özel Eğitim sınıfı, 4 şube Anasınıfı, 10 şube normal sınıf olmak üzere toplam 14 şube bulunmaktadır. Bunların yanında 2012 yılında yapılan 120 öğrencilik yemekhanesi, 2013 yılında yapılan 150 öğrencilik modern konferans salonu, 1 adet Fen Bilimleri Laboratuarı ve 1 adet Kütüphane bulunmaktadır.

Yayın: 09.03.2014 - Güncelleme: 12.01.2024 18:10 - Görüntülenme: 1097